Gymnastikfestival!

Välkommen med på gymnastikfestival i Hangö 14-16.6 2024!

En gymnastikfestival hör till det roligaste man kan vara med om som gymnast! Det är en otroligt fin upplevelse att jumppa i synkroni med hundratals andra. Och att dessutom göra det i (förhoppningsvis) soliga Hangö i juni låter nästan för bra för att vara sant 🙂

FSG (Finlands Svenska Gymnastikförbund) ordnar en gymnastikfestival i regel vart fjärde år någonstans i Svenskfinland. Gymnaster från medlemsföreningarna samlas för att dela med sig av gymnastikens glädje i form av uppvisningar och workshops. Festivalveckoslutet kulminerar i huvudfesten, där många olika massprogram visas upp. I massprogrammen deltar gymnaster från alla föreningar. Man övar på programmen under vårterminen i sin egen förening och sedan samlas man i Hangö och övar tillsammans på den stora gräsplanen. Det kommer också att ordnas gemensamma instruktionstillfällen t.ex. 14.1 i Solvalla, där man kan delta och bekanta sig med programmen.

Vi i Sjundeå erbjuder möjlighet att delta i följande massprogram:

  • Akrobatik (för barn i åk 3 uppåt)
  • Barnprogram (åk 1 uppåt, också äldre som hellre väljer det framom akrobatik)
  • Familjegymnastik (från 4 mån-8 år med egen vuxen, man kan också ha flera barn per vuxen och göra konsterna turvis)
  • Hop-on massprogram (passar de flesta, unga och vuxna, typ aerobic)

Vi kommer att samlas 1 lördag/söndag i månaden för att öva på akrobatik-och barnprogrammen, första gången sö 7.1 (tiden och stället bekräftas senare). Familjeprogrammet är ett lågtröskelprogram där alla kan delta med sina barn. Det finns olika svårighetsgrad, man väljer själv vilken man gör. Vi samlas 7.1 för att bekanta oss med rörelserna och sen kan man öva dem hemma på egen hand. Vi samlas på nytt i slutet av terminen för att lära oss rätt ordning på elementen. Hop-on programmet kan man bekanta sig med 14.1 i Solvalla. Vi återkommer snart med information om när vi tränar det programmet.

I skrivande stund vet vi ännu inte hur mycket det kommer att kosta att delta, eftersom priset på dräkterna för de olika programmen ännu är öppet. Vår förening strävar också till att betala en del av deltagarpriset och erbjuder möjlighet att ansöka om friplats. Vi kommer att inkvartera oss i en skola i Hangö och äta frukost, lunch och middag som festivalen erbjuder deltagarna att köpa.

Mera information hittar du här: https://usercontent.one/wp/www.sgfsport.org/wp-content/uploads/2023/11/Festivalinfo.pdf?media=1715533670 . Här kan du se hur det såg ut i Kristinestad när alla deltagare i alla massprogram hade en gemensam avslutning på festen https://youtu.be/wB-hmbPpPm0?si=1ChUtUUlrkXuQyMc

Hoppas du blev lika ivrig som vi och tänker att du/ni/ditt barn vill delta! Fyll då i din intresseanmälan här nedanför. Det här en preliminär intresseförfrågan och är inte bindande, men vi hoppas få en möjligast bra bild av hur många deltagare vi får för att kunna beräkna deltagaravgifterna. Vi önskar få ditt svar senast 3.1.2024.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Deltagarens namn / Osallistujan nimi
Välj födelseår // Valitse syntymävuosi
Vilka program vill du/barnet delta i? // Mihin ohjelmaan sinä/lapsesi haluat/haluaa osallistua?
Inkvartering / Majoitus
Den gemensamma inkvarteringen är i någon skola i Hangö // Yhteismajoitus on jossain Hangossa sijaitsevassa koulussa.
Familjemedlemmar // Perheenjäsenet
Ange här om familjemedlemmar som inte deltar i gymnastikprogrammet följer med // Ilmoita tässä mahdolliset mukaan tulevat perheenjäsenet, jotka eivät osallistu voimisteluohjelmaan.

Hälsningar,

Mette Nyberg och Jenny Asplund

Ta gärna kontakt ifall det är något du undrar över, du når oss via info@sgfsport