HÖSTTERMIN 2018 & VÅRTERMIN 2019
Vårtermin 7.1–28.4.2019
Sportlov 18.2-24.2.2019
Påsklov 19.4-22.4.2019


Program för vuxna


MÅNDAG


Leidis och pigga grabbar

Måndag kl.10.00–11.00. Folksam Arena.
För 60+ åringar. Konditionsjumpa som tränar muskelstyrka och balans samt tänjningar som bibehåller rörelseförmågan. Alla rör sig enligt egen kondition. Variationer ges per övning. Emellanåt används käppar, gummiband, bollar etc. 
Ledare Bea Söderholm


M.A.X.® och FasciaMethod®, 30 min av vardera (instruktioner på finska)
Måndag kl.19.00–20.00. Folksam Arena.
30 minuter Muscle Activity Excellence, alltså effektiv träning med stepbräde och den egna kroppsvikten som redskap. Bra för muskelkonditionen, uthålligheten och smidigheten. Resten av timmen används till kroppsvård. 20 platser.
Ledare Virve Nyman


YogaFlow (instruktioner på finska)
Måndag kl. 20.00–21.00. Folksam Arena.
Muskelkondition, rörlighet och avslappning. En mer krävande yogatimme.
Ledare Virve Nyman


TISDAG


Marias Mix

Tisdag kl.17.00–18.00. Folksam Arena.
En rehabiliterande timme, där timmens uppbyggnad varierar från gång till gång. Inga stegserier och ingen svettig uppvärmning, istället mjuk inledning av timmen med olika rörelser som väcker upp kroppen. Vi använder oss av gummiband, gymsticks, faskiarörlighet med hjälp av foamroller, muskelstyrka med egen kropp som motstånd, rörlighet-stretch . Timmen är lämplig för vuxna, seniorer o unga vuxna, 15 år och äldre.
Ledare Maria Söderholm


Step Aerobic

Tisdag kl. 18.00–18.50. Folksam Arena.
Step up-timme med ca 30 min stegserier, upp, runt och över ett stepbräde i fartfylld musiktakt. Muskelträning och stretch. Timmens längd 50 min. Passar för nybörjare och dem som tränat förut med Maria. 21 platser.
Ledare Maria Söderholm


Seasonal Yoga (instruktioner på finska)
Tisdag kl. 20.00–21.00. Folksam Arena.
Traditionell Hatha flow yoga med tema som växlar enligt årstid.
Ledare Irina Mannonen


ONSDAG


Power Sliding
 (instruktioner på finska)
Onsdag kl. 18.00–18.45. Folksam Arena.
Effektiv aerobisk träning och mångsidiga muskelkonditionsrörelser för hela kroppen. Minnattic Power Sliding-timmarna vrider upp fettförbränningen rejält tack vare intensiva intervaller! Power Slider är en ”skridskomatta” som lämpar sig för lateral träning, balansförbättring och träning av den djupa bålmuskulaturen. Serierna avlöser varandra, och varje serie består av två rörelser – hela kroppen aktiveras! 20 platser.
Ledare Minna Hallikainen


Gymstick Fit 
(instruktioner på finska)
Onsdag kl. 19.00–19.55. Folksam arena.
Utveckla muskelkonditionen med hjälp av gummibandsredskap som fungerar som motstånd! Minnattic Gymstick Fit-timmarna består av flera rörelser och rörelseserier à la konditionscirkel som får musklerna i hela kroppen att jobba. Ett verkligt alternativ i miniatyr till gymmet! Gymstick Original 2.0 är ett redskap för funktionell träning som möjliggör många fler rörelser än de som kan utföras med fria vikter. Varje rörelse utvecklar bålstyrkan, balansen, hållningen, koordinationen och uthålligheten. Gymstick Original passar alla från barn till seniorer, från nybörjare till proffs. 30 platser.
Ledare Minna Hallikainen


Latin Fever
 (instruktioner på finska)
Onsdag kl. 19.00–20.00. Folksam arena.
Inspirerande latino musik med enklare koreografi och fartfylld shake! En fartfylld timme där vi dansar de hetaste latin danserna, bl.a. salsa, cha cha, reggaeton, merengue och cumbia. Denna timme lämnar ingen kall! Till timmen behöver du med dig en dricksflaska, inneskor och en liten handduk.
Ledare Veera Keränen


Vattenjumpa
Onsdag kl. 19.00–19.45. Scandic Siuntio (Sjundeå bad).
Hurtig vattenjumpa som främjar kroppskontroll, balans och rörelseförmåga samt ökar muskelstyrkan. Alla rör sig enligt egen kondition. Variationer ges per övning. De som deltar i vattenjumpan betalar förutom deltagaravgiften också en simavgift till Scandic Siuntio (Sjundeå Bad). Simavgiften är 5 euro per gång för dem som köper SGF:s rabattkort.
Ledare Bea Söderholm


Jakten på den försvunna midjan 1

Onsdag kl. 20.00-21.00. Sjundeå svenska skola.
Den här timmen är för dig som vill stärka din kropp från topp till tå. Uppvärmning med lätta stegserier, danssteg osv. för att förbereda kroppen för träning. Muskelträningen koncentrerar sig till mellangärdet, som vi stärker med pilates liknande övningar, funktionell träning och rörlighets träning. Innehållet varierar från gång till gång, det passar även nybörjare och personer med rygg- och nackproblem. Samma timme onsdagar kl. 20.00 och söndagar kl. 18.00.
Ledare Maria Söderholm


TORSDAG


Magdans

Torsdag kl. 18.00–19.00. Folksam Arena.
Magdansen har både mjuka och rytmiska rörelser. Timmarna passar lika väl dem som inte har dansat förr eller också har dansat lite tidigare. Vi lär oss grundrörelserna i magdans. Vi stärker våra rygg- och magmuskler, stärker rörligheten i hela ryggen, höfterna, axlarna, armarna och handlederna. Vi lär oss även en liten koreografi samtidigt som vi njuter av dansen.
Ledare Heidi Selenius


Lavis®

Torsdag kl. 19.00–19.45 Folksam Arena.
Lavis är en ny rolig, lätt och svettig form av motion, som bygger på en mellanform av dansbanedans och träning. Lavis dansas ensam, så det finns ingen risk att någon trampar på tårna. Under timmen dansas välbekanta dansbanedanser som vals, tango, humppa, jenka, rock/jive, cha cha och samba. Under timmen lär du dig olika danssteg av dansbanedans vid sidan av motion.
Inget par behövs.
Ledare Bea Söderholm


YogaFlex, stretch
 (instruktioner på svenska)
Torsdag kl. 19.00–20.00. Folksam Arena.
Denna timme går enbart på svenska. YogaFlex är en motionsform som är utvecklad för motionsklubbar och föreningar. Under timmen går vi igenom de mest kända asana rörelserna, varierande för årstider och väderlek, övar oss på rätt andningsteknik, samt utför stretchövningar som funktionellt förbättrar rörlighet enligt anatomiska linjer i kroppen. Timmen avslutas med en kort avslappning/ meditation. Eget underlag önskvärt.
Ledare Maria Söderholm


FREDAG


Kettlebells (instruktioner på finska)
Fredag kl. 18.00–19.00. Sjundeå svenska skola.
En effektiv timme som utmanar hela kroppen! Timmen utvecklar muskelstyrka, uthållighet, balans och rörlighet. Olika nivåer på de mest utmanande rörelserna gör att även nybörjare kan delta! Kroppsövningar ingår.
Eget redskap behövs.
Ledare Christian Söderholm


Konditionsboxning
 (instruktioner på finska)
Fredag kl. 19.00–20.00. Sjundeå svenska skola.
Intervallträning med garanterad svettnivå! Utmärkt träning för nack, skulder- och axelmuskulatur. Lätta slag och slagserier görs tryggt med ett par. Även muskelträning ingår. Kräver ingen tidigare bekantskap med grenen! Egna handskar behöver inte tas med. 20 platser.
Du behöver inte heller ha ett eget par
Ledare Christian Söderholm

 

SÖNDAG


Jakten på den försvunna midjan 2
GRUPPEN FULLSATT!
Söndag kl. 18.00–19.00. Sjundeå svenska skola.
Det här är timmen för dig som vill stärka din kropp från topp till tå. Uppvärmning med lätta stegserier, danssteg osv. för att förbereda kroppen för träning. Muskelträningen koncentreras till mellangärdet, som vi stärker med pilatesliknande övningar, funktionell träning och rörlighetsträning. Innehållet varierar från gång till gång, det passar även nybörjare och personer med rygg- och nackproblem. Samma timme onsdagar kl. 20.00 och söndagar kl. 18.00.
Ledare Maria Söderholm