Ta på dig ditt munskydd!

OBS! Programändring, barngrupperna börjar 17.1.2022!    

Från måndag, den 17 januari 2022, kör föreningen igång barngruppernas träningar igen. Regionförvaltningsverket i Södra Finland har på fredagen meddelat att de i nuläget inte kommer att införa restriktioner för barngrupper. Terminen fortsätter till slutet av april pga den försenade starten.

Vuxengrupperna har fortfarande paus på grund av att Regionförvaltningsverket tidigare bestämt om stängning av utrymmen i Nyland för vuxnas del fram till 24.1.2022.

Torsdagens Föräldrar- och Barngrupper (MiniFoB kl. 17.15-18.00 och FoB kl. 18.00-18.45) inleder terminen 20.1.2022 utomhus, och jumpar på svenska skolans gård. MiniFOB-gruppen jumpar utomhus så länge restriktioner råder. FoB-gruppen diskuterar på första timmen om intresse finns att barnen jumpar inne utan föräldrar, eller om också den gruppen fortsätter utomhus. Den som inte kan delta första gången får gärna meddela sin åsikt före första timmen till info@sgfsport.org eller skicka meddelande direkt åt Bea.

SGF följer hela tiden läget och beaktar de rekommendationer som Sjundeå kommun och olika myndigheter kommer med.

Vi rekommenderar att barnen går in i träningslokalerna utan vuxen. Barn under skolåldern behöver ändå vanligen följas till timmen. Du som följer in någon av de minsta: se till att barnet är omklätt redan hemma, använd munskydd när du lämnar och hämtar barnet och vistas inte i onödan i Svenska skolan eller på Arenan. De vuxna kan inte vistas alls i själva träningssalen.

Kom ihåg säkerhetsavstånden och handtvätten. Vi gör vårt bästa för att hålla alla friska så vi kan starta verksamheten så snart som möjligt också i vuxengrupperna.

 

Mvh, Sjundeå gymnastikförening

 

——————————————————–

OBS! Programändring!

 

Också SGF:s barngrupper pausas fram till den 25 januari.

Finlands regering har rekommenderat Regionförvaltningsverket i Södra Finland att på grund av coronasmittläget stoppa också hobbygrupper för barn. När beslutet eventuellt tas vet vi inte just nu, men föreningens styrelse har söndagen den 9.1.2022 beslutat om en lika lång paus för barngrupperna som för de vuxna.

 

Föreningen utreder nu också möjligheterna att erbjuda timmar längre in på våren än vanligt.

 

Den här länken tar dig till aktuell information om de aktuella begränsningarna i HUS-området (alltså också i vår kommun): https://avi.fi/sv/pressmeddelande/-/tiedote/69928983

 

—————————————————-

Coronainfo 17.1.2021.

Barngrupperna börjar!

Från måndag, den 18 januari 2021, kör föreningen i gång barngruppernas träningar igen. Vuxengrupperna har fortfarande paus på grund av coronasmittläget i huvudstadsregionen och övriga Nyland.

SGF följer hela tiden läget och beaktar de rekommendationer som Sjundeå kommun kommer med. Enligt de senaste beskeden från kommunen väljer vi att starta barngrupperna. Föräldra- och barngrupperna fortsätter att ha paus eftersom vuxengymnastik inte ska ordnas nu.

Vi rekommenderar att barnen går in i träningslokalerna utan vuxen. Barn under skolåldern behöver ändå vanligen följas till timmen. Du som följer in någon av de minsta: se till att barnet är omklätt redan hemma, använd munskydd när du lämnar och hämtar barnet och vistas inte i onödan i Svenska skolan eller på Arenan. De vuxna kan inte vistas alls i själva träningssalen.

Grupper med många deltagare kan eventuellt delas upp så att alla inte tränar samtidigt i samma sal. Det här kan påverka tidtabellerna för vissa deltagare, men ifall av ändringar tar vi kontakt med alla som berörs.

Kom ihåg säkerhetsavstånden och handtvätten. Vi gör vårt bästa för att hålla alla friska så vi kan starta verksamheten så snart som möjligt också i vuxengrupperna.

OBS att alla som varit anmälda till en grupp i höst automatiskt är anmäld till samma grupp också under våren. Vill du avboka din anmälning kan du göra det direkt i anmälningssystemet Hoika. Vill du byta grupp ska du skicka e-post till adressen info@sgfsport.org.

Här kan du se det senaste från Sjundeå kommun vad gäller coronaläget och hobbyer:

https://www.sjundea.fi/sjundea-kommuns-situationsoversikt-pa-grund-av-coronasituationen-2432020

……………………………………………………………………………………

Coronainfo 9.1.2021.

Vår terminen och träningarna börjar så fort coronaläget tillåter, tidigast 18.1.2020.

……………………………………………………………………………………………….

Coronainfo 26.11.2020.

Bästa medlemmar!

SGF:s vuxengrupper tar julpaus under tiden 30.11.2020 – 10.1.2021

SGF:s barngrupper kan fortsätta motionera terminen ut. Den sista timmen hålls torsdagen den 3.12.2020.

Som vuxengrupper räknas här alla grupper som över 18-åringar deltar i, alltså också grupperna Föräldrar och barn och Mini föräldrar och barn.

Hela Nyland är nu är i den så kallade samhällsspridningsfasen för coronaviruset. Beslutet att pausa vuxengrupperna grundar sig på de rekommendationer som Sjundeå kommun och Social- och hälsovårdsministeriet ger. Samtidigt gäller den order som Södra Finlands regionförvaltningsverk gett om att inte ordna offentliga tillställningar med över 20 personer. Ministeriet ber också nylänningarna att hålla sina privata tillställningar med högst 10 personer.

Hälsningarna från Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är allvarliga – smittfallen ökar snabbare än vad som är bra för sjukhuskapaciteten. Gymnastikföreningen vill därför ta ansvar och skydda sina medlemmars hälsa.

Det är snabba ryck nu, men vi får ta nya tag i vår. Vi hoppas på bättre tider efter årsskiftet och informerar om vårterminen så snart vi vet mer.

Sköt om er allihopa. Tillsammans orkar vi!

Trots alla begränsningar önskar vi er en god jul och ett gott nytt år!

SGF/Styrelsen

Information om vad myndigheterna och kommunen rekommenderat och beslutat hittar du här:

https://www.sjundea.fi/sjundea-kommuns-coronainfo-uppdaterad-25112020

https://valtioneuvosto.fi/sv/information-om-coronaviruset/regeringens-presskonferenser

http://www.avi.fi/sv/web/avi/-/yli-20-hengen-yleisotilaisuudet-ja-yleiset-kokoukset-kielletaan-helsingin-ja-uudenmaan-sairaanhoitopiirin-alueella-23-11-13-12-2020-etela-suomi-

……………………………………………………………………………………

Corona & jumpa.

Läget 23.11.2020

SGF fortsätter med ledda motionstimmar trots att coronarestriktionerna och rekommendationerna blir strängare i Nyland och huvudstadsområdet.

Deltagarantalet på varje vuxenlektion i Arenan och svenska skolan hålls på maximalt 19 deltagare under resten av terminen och vi får alla hjälpas åt med att hålla säkerhetsavståndet till varandra. Vi önskar att var och en kan fortsätta att vara noga med hygienen: tvätta händerna före timmen, ha egna mattor och vattenflaskor med er, vistas inte onödigt i korridorer och salar och använd munskydd när du kommer till timmen och går hem.

Du som har kommit som drop in-deltagare kan fortsätta att komma till samma timmar som tidigare, men vi önskar att deltagarna just nu inte droppar in på timmar de inte normalt deltar i. Detta för att undvika att sprida eventuell smitta i flera olika grupper.

Vi planerar fortfarande (förutsatt att smittläget tillåter) att hålla extratimmar under julpausen och återkommer senare i frågan.

Tack för att ni kämpar trots konstiga tider!

Styrelsen

………………………………………………………………………………..

Från den 1.11.2020 önskar gymnastikföreningens styrelse följande:

  1. Du som deltar i vuxengymnastiken: ta på dig munskydd innan du stiger in i Arenan eller på Svenska skolan. Skydden behöver inte användas under träning, men rekommenderas starkt när du går genom korridorer, i trappan mellan våningarna och när du väntar på att din timme ska börja.
  2. Använd också munskydd när du lämnar eller hämtar ditt barn till och från träning!
  3. Vänta gärna på din lektion en bit från dörren till salen och kom på träning så nära din träningstid som möjligt. Håll avstånd till andra också när du väntar och går in och ut från timmar.

Nyland befinner sig för tillfället i det som kallas accelerationsfasen när det gäller coronasmitta. Vi vill som förening följa myndigheternas rekommendationer för att vårt område inte ska komma in i det som kallas allmän spridning.

Tack för att du hjälper till