Sportsöndag 31.3.2019

SPORTSÖNDAG 31.3.2019
Plats: Fennia Arena, Spegelsalen, 2. våningen

Kom med på vårens fartfyllda sportsöndag och prova på nya motionsformer! Du kan samtidigt bekanta dig med olika företagare som deltar i evenemanget med sina produkter. I pop up kiosken kan du köpa smörgåsar med kallrökt lax, pastejer och drycker. Under evenemanget finns även SGF:s sportkläder och Kouvola lakrits till försäljning. Genom att köpa lakrits stöder du samtidigt tävlingsgrupperna i dans.
Four Season Fish är huvudsponsor för evenemanget.


Pris:
Gratis inträde till försäljningsevenemanget!

Sportsöndagens träningsprogram:
5 € / program
25 € / hela dagens program

Biljettförsäljning i Fennia Arena, 2. våningen
Kontantbetalning samt Smartum- och Ticket Virike-sedlar,
Smartum-, Edenred- och ePassi-mobilbetalningar


Sportsöndag 31.3 program
/ ledare

10.00-10.35 Power Slider / Minna Hallikainen
10.45-11.20 Gymstick Fit / Minna Hallikainen
11.30-12.05 Magdans / Heidi Selenius
12.15-12.45 M.A.X. / Virve Nyman
12.55-13.30 FasciaMethod® / Virve Nyman
13.40-14.15 Step Aerobic / Veera Keränen
14.25-15.00 Latin Fever / Veera Keränen

 

Power Sliding / 35 min / Minna Hallikainen
Effektiv aerobisk träning med mångsidiga muskelkondition och rörelser för hela kroppen. Power Sliding timmarnas intensiva intervallträning ökar fettförbränningen rejält! Power Slider tränas på en ”skridskomatta” som lämpar sig för lateral träning, balansförbättring och träning av den djupa bålmuskulaturen. Timmarna består av två rörelseserier som upprepas efter varandra och aktiverar hela kroppen!

Gymstick Fit / 35 min / Minna Hallikainen
Effektivt alternativ till gymmet! Under träningen används ett stavredskap med elastiskt band som förstärker muskelkonditionen och aktiverar hela kroppen. Gymstick Original 2.0 är ett redskap för funktionell träning som möjliggör fler rörelser än träning med vikter, redskapet fungerar samtidigt som kroppens motstånd! Varje rörelse förstärker styrkan, balansen, hållningen, koordinationen och uthålligheten. Gymstick Original passar alla från barn till senior, från rehabilitering till toppidrottare, från nybörjare till proffs.

Magdans / 35 min / Heidi Selenius
Magdansen har både mjuka och rytmiska rörelser. Timmarna passar lika väl nybörjare samt de som har dansat lite tidigare. Vi lär oss grundrörelserna i magdans. Vi stärker våra rygg- och magmuskler, stärker rörligheten i hela ryggen, höfterna, axlarna, armarna och handlederna. Vi lär oss lite koreografi samtidigt som vi njuter av dansen.

M.A.X.® / 30 min / Virve Nyman
Muscle=muskel, Activity=aktivitet, Excellence=förträfflighet. Muscle Activity Excellence, träningspass utvecklar muskelstyrkan, uthålligheten och smidigheten. Under 30-min. långt träningspass tränar man med en stegbräda och den egna vikten som motstånd. M.A.X träningspass består av tre olika delar (cardio, legs och core). Varje träningsdel upprepas i 45 sek. med 15 sek. paus.

FasciaMethod® / 35 min / Virve Nyman
FasciaMethod® har utvecklats av två finska fysioterapeuter. FasciaMe metoden fokuserar på rehabilitering av kroppen och förebyggandet av myofasciellt smärtsyndrom. Under timmen strechar man spända muskler och förebygger kroppens balans och uthållighet. FasciaMe passar alla som effektivt  vill förbättra sina prestationer och förebygga sin hälsa.

Step Aerobic / 35 min / Veera Keränen
Step Aerobic timmen består av stegserier, upp, runt och över ett stegbräde i takt till fartfylld musik. Mångsidig muskelträning och stretch.

Latin Fever / 35 min / Veera Keränen
Inspirerande latino musik med enkel koreografi och fartfylld shake! Under denna fartfyllda timme dansas de hetaste latin danserna, bl.a. salsa, cha cha, reggaeton, merengue och cumbia. Timmen erbjuder ett högt tempo och lämnar ingen kall!

 
Till timmarna behöver du med dig en vattenflaska, inneskor och en liten handduk.

 

FÖRETAG SOM DELTAR I SPORTSÖNDAGEN 2019

Välkommen och bekanta dig med företagen och passa på att göra fynd bland deras härliga produkter!


FOUR SEASON FISH
fsfish.fi / Facebook / Instagram: Four Season Fish
Four Seasons Fish grundades år 2001 vid Kustvägen i Sjundeå. Fiskrökeriet tillreder olika rökta fisk delikatesser bl.a. rökt lax, helrökt fisk, gravad fisk, pastejer, såser samt andra läckerheter. Four Seasons Fish är speciellt kända för sina rökta laxfiléer som smaksatts med deras egna framställda recept. Under Sportsöndagen har man möjlighet att köpa deras kallrökta lax smörgåsar och pastejer i Sportsöndagens pop up kiosk. Four Season fish är Sportsöndagens huvudsponsor.


ORIFLAME / Soili Nevalainen

fi.oriflame.com / Facebook / Instagram: Oriflame
Oriflame Cosmetics är ett ledande direktförsäljnings kosmetikabolag. Företaget grundades i Sverige år 1967 och är verksamt i över 60 länder, i över hälften av dessa som marknadsledare. Oriflame erbjuder ett brett sortiment kosmetika och hälsoprodukter av högsta kvalitet och ett unikt tillfälle att starta en personlig Oriflame karriär som skönhetskonsult. Välkommen och bekanta dig med Oriflames produkter och verksamhet.


JOENTAUS / Taina Salmela
Facebook / Instagram: Joentaus
Joentaus importerar kläder för kvinnor från söderns värme! Mjuka tröjor, kläder i lyxigt silke, snygga och välsitttande byxor, lätta sommarklänningar – företaget erbjuder kläder i olika härliga material för alla årstider.


NOSH ORGANICS / Anna-Mari Heiskanen
nosh.fi, Facebook: Anna-Marin Nosh-ystävät
Instagram: nosh_with_annamari
Nosh Company Oy är ett finskt företag som designar kläder för kvinnor och barn. Produkterna tillverkas av certifierad ekologisk bomull och är kända för sin komfort och elegans. Nosh har av Suomalaisen Työn Liitto har beviljat Nosh rätten att märka sina produkter med märket “Design from Finland”. Märket står för finländsk designkompetens av hög kvalitet.


PIIKALIKAN PUOTI OY / Pia Virta
piikalikka.mycashflow.fi / Facebook: Piikalikan puoti
Piikalikan puoti säljer närodlad och ekologisk mat samt inhemska ekologiska produkter som miljövänliga tvättmedel, hållbara produkter och återvunnet hantverk. Företaget brinner för småskalig produktion, vars råvaror är inhemska och helst vildvuxna naturväxter. De som bor i vackra Sjundeå med näromnejd kan även beställa läckerheter till sin hemdörr. Företaget främjar välbefinnande och en god känsla för kärlek till naturen!


ME & I / Rea Grönroos
Facebook: Rean Me&i
Me&I är ett svenskt modeföretag etablerat 2004 som designar och tillverkar unika och mycket bekväma kläder för kvinnor och barn. Ekologisk och etisk hållbarhet är viktiga grundvärderingar för företaget. Företaget arbetar i fyra europeiska länder och säljer sina produkter via hemma partyn och i online butik. Med sina produkter vill de motivera och inspirera. Me&I kläder har hög kvalitet till ett bra pris. Kläderna är lämpliga till både vardag och fest. Allt i ett och samma plagg!

LEAS HÅRSALONG
lean-hiuspalvelu.kampaa.fi
Lea Silvander-Maaninka säljer hårvårds produkter, den inhemska produktserien Cutrin och den tyska produktserien Wella. Cutrins produktserie har över 40 års erfarenhet av nordiskt hår, hårbotten egenskaper och krävande väderförhållande för nordiskt hår. Produkterna innehåller arktiska råvaror av hög kvalitet. Wella Professionals produkter kombinerar hårfärgbehandling, hårvård och styling på ett innovativt och professionellt sätt. 


BUBOMODA / Annika Aspegren & Nina Nordström
bubomoda.fi / Facebook / Instagram: bubomoda
Bubomoda importerar snygga och moderna kläder för kvinnor från Italien. Allt från linnetunikor till härliga silkesblusar. Det finns storlekar och modeller för alla kroppsformer.


TUUKAN HIUSHUONE / Mirka Sollo
Facebook / Instagram / Pictame: Tuukan Houshuone

Tuukan hiushuone har drivits snart 9 år i Sjundeå. Företaget är idag ett litet familjeföretag där även Mirka Sollo sköter hårsalongens frisörtjänster. I Tuukas hiushuone kan man även göra ögonfrans förlängningar samt färgning av ögonfransar och ögonbryn. Under Sportsöndagen erbjuder Tuukan Hiushuone enkla frisyrer och färgning av ögonbryn.

Kom modigt och prova på en ny motionsform eller titta in på en kopp kaffe och passa samtidigt på att göra inköp bland alla fina produkter!

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN MED!