VÅRA LEDARE

 

 

Bea Söderholm, ledare:
Lavis
Föräldrar och Barn

Utbildad idrottsinstruktör med över 30 års arbetserfarenhet i branchen. Dagstid jobbar jag som idrottsinstruktör för specialgrupper där åldergruppen är allt mellan 0-90 åringar. Börjar mitt 10:nde år som ledare inom SGF. Detta år leder jag grupperna Föräldrar och Barn och Lavis.

 

Kicki Fagerström-Alho, ledare:
Zumba Gold

Hela mitt liv har jag brunnit för dans och motion. Jag har alltid funnit stor glädje i att inspirera andra och i att själv inspireras av olika motionsformer. Jag är utbildad fysioterapeut, sjukskötare (yh) och därtill har jag gått idrottsinstruktörs grundutbildningen vid Eerikkilän Urheiluopisto. Jag jobbar dagtid som yrkesutövande fysioterapeut under firmanamnet Fysiokick. Längs åren har jag bekantat mig med och utbildat mig inom olika motionsområden, som t ex olika former av dans, dansmotion för barn, motion för seniorer, Pilates, Yoga, Fysiokimppa, Zumba 1,2 och Zumba Gold. Jag har dragit motionsgrupper sedan 1984.

 

Maria Söderholm, ledare:
Jakten på den försvunna midjan
Bodymix
Marias Mix
Senior/ 60+
Mamma-baby & gravidjumpa
Sträck & böj & töj

Hej, jag heter Maria Söderholm, är till mitt yrke fysioterapeut, OMT. Jag har fungerat som ledare för olika motionsgrupper sedan 1989. Specialgrupper, barngrupper, idrott, samt olika motionsgrupper i arbis regi. Mina 2020-2021 timmar är Marias mix,  Jakten på den försvunna midjan, Senior 60+, Sträck & böj & töj samt mammajumpa-grupperna. Min önskan som ordförande för föreningen, är att alla skulle hitta sin egen motionsform bland våra timmar, och på så vis stärka sitt välbefinnande på alla plan.

 

 

Sandra Sirviö, ledare:
Akrobatik
Dance Jam för barn

Jag började med dans och redskapsgymnastik som 5-åring och jag började tävla som 7-åring. Jag tävlade i disco och showdans som 14-åring och jag har klarat mig framgångsrikt i Finland och även utomlands. Jag har vunnit långt över 50 medaljer. Jag började leda nybörjartimmar då jag var 14 år och då jag slutade med tävlingsdans började jag leda grupper i showdans och akrobatik. Mina showdansare har klarat sig framgångsrikt i tävlingar både i Finland och utomlands. Jag har studerat dans i ett år samt även utbildat mig inom annat. Jag har även varit domare i många olika tävlingar och jag är internationell WADF tävlingsdomare. Som ledare är jag snäll men jag har hård disciplin under timmarna. Det viktigaste är ändå glädjen över att lära sig något nytt och att barnen går glatt hem från lektionerna. Jag pratar både finska och svenska.

 

Yoga

Virve Nyman, ledare:
Pump
FasciaMethod®

Jag är utbildad grupptränare och har lett olika motionsformer i omkring 30 år. Min repertoar är ganska bred: olika timmar som är inriktade på dans och koreografi, spinning, Bodypump, olika muskelkonditionstimmar, step aerobic, coretimmar, pilates (är utbildad SportiusPilates-instruktör), YogaFlow- och YogaFlex-timmar, stretch- och kroppsvårdstimmar, Asahi, kroppsvård enligt FasciaMethod®… listan tar inte slut här. Jag älskar att röra på mig och att instruera. För SGF leder jag i år Pump och FasciaMethod®.

 

 

Sari-Leena Heilanen, ledare:
Yinyoga

Jag är utbildad Yinyoga- samt meditations- och avslappningsledare samt pedagogie magister. Motionsutbildningen påbörjade jag redan år 1983 med föreningsexamina och har efter det utbildat mig bit för bit. Jag har en tävlingsidrottsbakgrund inom långdistanslopp, och har tränat i Finland och USA. Jag älskar all sorts motion, men åldern har medfört att jag prioriterar kroppens och psykets välbefinnande före hård träning. I mitt jobb som företagsledare och utbildare har jag lagt märke till hur Yinyogan påverkar orken i arbetslivet och vardagen. På Yin-timmen slappnar vi av, andas och gör långa asanas. Tidigare erfarenhet av yoga eller idrott behövs inte.

 

 

Jenny Asplund, ledare:
Mini-Föräldrar och Barn
Lek på redskap

Redskapsgymnastik

Jag började med redskapsgymnastik i Sjundeå Gymnastikförening som 7-åring. Jag har tävlat och deltagit i många uppvisningar samt gjort koreografier för de grupper jag lett. Jag började som hjälpledare i 14-års ålder och har lett stretching, aerobic, familjejumppa och redskapsgymnastik många år. Efter en längre paus återupptog jag ledarskapet 2019. Dans och musik i olika former hör till mina hobbyer. Jag har en examen i historia (FM) och har därtill gjort grundstudier i pedagogik och en yrkesexamen i ledarskap. För tillfället är jag vårdledig.

 

 


Irina Mannonen, ledare:
Seasonal yoga

 

 

Nea Jääskeläinen, ledare:
Temppuskola

Hej. Jag är 17 år och studerar till närvårdare. Jag är ledare i Temppuskolan för 1-3 klassister.
Tidigare var jag hjälpledare på SGF:s akrobatik och tävlingsdans timmar. Själv har jag tränat redskapsgymnastik och tävlingsdans.

 

 

Ia Dannbäck, ledare:
Power Sliding

 

 

Regina Gaynullina, ledare:

Dance Jam
Sagobalett
Nybörjarbalett-jazzbalett

Jag har dansat olika dansformer mångsidigt i tio års tid och utfört olika slags dansjobb. På mina timmar är det viktigast att var och en gör sitt eget bästa: på så sätt lär du dig naturligast. Samtidigt är dansen för mig först och främst glädje, lycka och befrielse. Jag hoppas att var och en har tillgång att njuta av dansen.

 

 

Tove Sundström, ledare:
Temppuskola

Jag är utbildad tränings rådgivare, kettlebells ledare och instruktör i skidning.  Jag har tränat barn och unga i bla. Temppuskola, friidrotts skola och löpningsskola i tre års tid. Själv tränar jag många olika sportgreanar och jag gillar verkligen när nån annan lyckas och får ut sitt bästa i träningen med min hjälp.

 

 

Kia Kuparinen, hjälpledare:
Redskapsgymnastik

Hej! Jag är en 17-årig gymnasie elev och jag är hjälpledare i barnens redskapsgymnastik grupper.
Själv har jag tränat redskapsgymnastik i många år. Jag tycker om den uppmuntrande och positiva andan på SGF:s timmar.

 

 

Lya Suvanto, hjälpledare:
Satubaletti
Baletin alkeet
Dance Jam

Hej, Jag är 17 år gammal och studerar i gymnasie. Jag älskar dans och har dansat i flera år, även tävlat lite.
Jag är hjälpledare på sagobalett, nybörjarbalett och dance jam för vuxna.

 

 

Charlotta Wiklund, hjälpledare:
Redskapsgymnastik

Hej, Jag är 17 år, jag studerar andra året på gymnasiet. Jag är hjälpledare för redskapsgymnastiken.

 

 

Jenny Rönnberg, hjälpledare:
Redskapsgymnastik
Temppuskola

Jag är 16 år och går i Virkby Gymnasium. Jag är en aktiv person som tycker om att röra på mig och att umgås med människor.
Jag är hjälpledare i barnens redskapsgymnastik och även i temppuskolan.
Som barn har jag själv varit med i redskapsgymnastik i många år och tycker att det är väldigt roligt.