VÅRA LEDARE

Maria Söderholm, ledare:
Mamma -och baby gymnastik
Seniorgymnastik
Jakten på den försvunna midjan
Gymträning
Kettlebell
Mobility
Sträck, böj och töj

Hej, jag heter Maria Söderholm, är till mitt yrke fysioterapeut, OMT. Jag har fungerat som ledare för olika motionsgrupper sedan 1989. Specialgrupper, barngrupper, idrott, samt olika motionsgrupper i arbis regi. Mina 2023-2024 timmar är Jakten på den försvunna midjan, Kettlebell, Mobility, Gymträning, Seniorgymnastik 60+, Sträck & böj & töj samt Mamma& baby jumpa-grupperna. Min önskan är att alla skulle hitta sin egen motionsform bland våra timmar, och på så vis stärka sitt välbefinnande på alla plan.

Bea Söderholm, ledare:
Motionsklubb
Circuit – funktionell konditionscirkel
Vattenjumpa

Utbildad idrottsinstruktör med över 30 års arbetserfarenhet i branchen.
Bl.a vattenmotion, simskolor, baby- och familjesim, olika motionsjumpor och konditionssalsverksamhet,
dans, chiball, sherborne, hobby- /idrottsgrupper för barn, lägerverksamhet, projektansvarig mm.
Dagtid jobbar jag som idrottsinstruktör för specialgrupper där åldersgruppen är mellan 0-90 år.
Hösten-23 och våren-24 leder jag Motionsklubb, Circuit – funktionell motionscirkel och Vattenjumpa.
Dessutom ansvarig ledare för Sporttisläger.

Yoga

Virve Nyman, ledare:
Pump
FasciaMethod®
Evergreen

Jag är utbildad grupptränare och har lett olika motionsformer i omkring 30 år. Min repertoar är ganska bred: olika timmar som är inriktade på dans och koreografi, spinning, Bodypump, olika muskelkonditionstimmar, step aerobic, coretimmar, pilates (är utbildad SportiusPilates-instruktör), YogaFlow- och YogaFlex-timmar, stretch- och kroppsvårdstimmar, Asahi, kroppsvård enligt FasciaMethod®… listan tar inte slut här. Jag älskar att röra på mig och att instruera. För SGF leder jag i år Pump, FasciaMethod® och Evergreen.

Irina Mannonen, ledare:
Seasonal Yoga

Jag är yogainstruktör, paddlingsinstruktör, shiatsuterapeut och vildmarksguide. Min passion är att öka välbefinnandet bl.a. med hjälp av yoga. I år leder jag Seasonal Yoga där yogan varierar enligt energin från de olika årstiderna. Yogan passar alla, kom med!

Ioulia Torres, ledare:
Zumba
Zumba Toning

Hola! I’m originally from Russia, but Latin American music and dance have been my greatest passion for more than 20 years now. I have given hundreds of Zumba Fitness classes all over the capital area in the past 10 years as a licensed instructor. My classes are a good mix of Latin rhythms and, hopefully, a large dose of fun! Come dance, sweat and party with me – you’ll forget you’re working out!

Ia Dannbäck, ledare:
Powersliding

Minna Hallikainen, ledare:

Jag är både personlig tränare och grupptränare och driver företaget Minnattic. Viktigt för mig är att främja välbefinnandet genom rörelse, hälsosam kost och tillräcklig vila. Det finns tillfällen då det är bättre att göra saker och ting tillsammans, därför erbjuder jag också möjligheten att delta i gemensamma ledda träningar. I Sjundeå leder jag ibland Power Sliding då Ia behöver vikarie. Jag är leadership-utbildare i ett internationellt företag med verksamhet runt om i världen, så Ia leder oftast timmarna. På adressen http://www.minnattic.com hittar du mer information om min verksamhet.

Jenny Asplund, ledare:
Lek på redskap
Redskapsgymnastik 1
Redskapsgymnastik 2

Jag började med redskapsgymnastik i Sjundeå Gymnastikförening som 7-åring. Jag har tävlat och deltagit i många uppvisningar samt gjort koreografier för de grupper jag lett. Jag började som hjälpledare i 14-års ålder och har lett stretching, aerobic, familjejumpa och redskapsgymnastik många år. Efter en längre paus återupptog jag ledarskapet 2019. Dans och musik i olika former hör till mina hobbyer. Jag har en examen i historia (FM) och har därtill gjort grundstudier i pedagogik och en yrkesexamen i ledarskap. För tillfället utbildar jag mig till musikpedagog.

Mette Nyberg, ledare:

FOB, föräldra- och barngymnastik

Jag kom med i SGF:s verksamhet då jag var ca 3 år, först som deltagare i fobben, och sedan många år i redskapsgymnastiken, också som ledare. Efter en paus har jag via barnen igen kommit med i föreningen, och i år drar jag fobben för första gången. Jag har en mångsidig idrottsbakgrund, förutom redskapsgymnastik har jag hållit på med bl.a. friidrott, handboll och skidning, och har dragit en hel del grupper under åren. För tillfället är jag vårdledig från mitt jobb inom småbarnspedagogiken i Sjundeå.

Ellen Tallqvist, ledare:

Sagobalett
Nybörjarbalett

Jag är en 17 årig studerande från Lojo. Jag har gillat att idrotta hela mitt liv och kommer bra överens med barn i alla åldrar. Balett dansade jag i 11 år och det här blir andra året jag själv får dra balett åt andra.

Wilma Niemi, ledare:

Sagobalett
Nybörjarbalett


Miisa Palkoranta, ledare:
Akrobatik

Dance

Miisa är en dansare/danslärare från Esbo. Hon har börjat med discodans som 11-åring och tävlar fortfarande aktivt i discodans både på FM- och internationell nivå. Hon har bl.a vunnit FM-guld i discodans tillsammans med läraren och systern Mette Palkoranta. Miisa har en idrottsledarexamen vilket kommer till nytta på timmarna. Enligt Miisa är det viktigaste på hennes timmar upplevelsen av dansens glädje.


Mette Palkoranta, ohjaaja:
Akrobatia

Dance

Mette är en dansare från Esbo. Hon har börjat med discodans som 7-åring och tävlar fortfarande aktivt i discodans både på FM- och internationell nivå. Hon har bl.a vunnit FM-guld i discodans tillsammans med läraren och systern Miisa Palkoranta. Mette har mångårig erfarenhet av disco- och showdance. Enligt Mette är det viktigaste på hennes timmar upplevelsen av dansens glädje och glädjen att röra på sig.