VÅRA LEDARE

 

 

 

 

Bea Söderholm, ledare:
Dansjumpa
Föräldrar och Barn
Vattenjumpa

Utbildad idrottsinstruktör med över 30 års arbetserfarenhet i branchen. Dagstid jobbar jag som idrottsinstruktör för specialgrupper där åldergruppen är allt mellan 0-90 åringar. Börjar mitt 9:nde år som ledare inom SGF. Detta år leder jag grupperna Föräldrar och barn, 4-5 år, Dansjumpa och Vattenjumpa.

 

Camilla Holmström, ledare:
Sagobalett
Dance

Jag började dansa som 2-åring och på den vägen är jag fortfarande.  Under årens gång har jag dansat bl.a. balett, modern dans, streetdance, showdance, jazzdans och Bollywood även Afro har jag hunnit bekanta mig med. Dansen förde mig i tiderna till teaterfältet och jag har medverkat i många olika produktioner både som dansare och koreograf bl.a. vid Lojo teater. År 2015 blev jag utexaminerad idrottsinstruktör från Kisakallio. Till mina lektioner får man komma precis sådan som man är och jag hoppas att alla som kommer till mina timmar finner samma glädje i att röra på sig som jag i tiderna fann och blev förtjust i.

 

 

Kicki Fagerström-Alho, ledare:
Seniorjumppa
Zumba Gold
Soft-jumppa

Hela mitt liv har jag brunnit för dans och motion. Jag har alltid funnit stor glädje i att inspirera andra och i att själv inspireras av olika motionsformer. Jag är utbildad fysioterapeut, sjukskötare (yh) och därtill har jag gått idrottsinstruktörs grundutbildningen vid Eerikkilän Urheiluopisto. Jobbar dagtid som yrkesutövande fysioterapeut under firmanamnet Fysiokick. Längs åren har jag bekantat mig med och utbildat mig inom olika motionsområden, som t ex olika former av dans, dansmotion för barn, motion för seniorer, Pilates, Yoga, Fysiokimppa, Zumba 1,2 och Zumba Gold. Jag har dragit motionsgrupper sedan 1984.
Kommer i år att dra seniorjumppa, Zumba Gold och Soft-jumppa för Sjundeå gymnastikförening.
Seniorjumppa- I seniorjumppan satsar vi på trevlig gemenskap! Vi jobbar med kondition, smidighet, balans och styrka.
Välkommen med till en trevligt träning tillsammans!
Zumba Gold – Vi satsar på en rolig träning tillsammans! Lätta koreografier. Inga förhandskunskaper krävs.
Vi jobbar med att höja konditionen och vi rör på kroppen till kiva och varierande musik! Alla är välkomna med!
Soft-jumppa – Passar speciellt för dig som känner dig styv och stel och kanske ovan. Tempot är lugnt och avstressande.
Soft-jumppan är en blanding av olika kroppsvårdsformer, lite av hatha-yoga, Pilates och lugna tänjningar. Välkommen med!

 

 

Heidi Selenius, ledare:
Magdans

Jag är utbildad inom lösningsinriktad kortterapi, samt NLP och är företagare och närvårdare. Första danslektioner blev i balettskola som 4 åring, men varade inte länge, eftersom familjen flyttade till en ort som inte hade balettkurser i närheten. Sedan blev det jazzbalett som 17 åring, efter det karnevalsamba mm. Magdans har jag börjat med som ett hobby ca 30 år sedan, som 30 åring. Efter många kurser i magdans längs med åren, började leda en liten grupp i magdans först i Esbo, sedan i arbetarinstitutet i Somero och i Forssa där jag har bott tidigare. Dansen har alltid varit i blodet och fortfarande är det roligt att både dansa och lära andra.

 

 

Maria Söderholm, ledare:
Jakten på den försvunna midjan
Step aerobic
Marias Mix
Marias Mix för seniorer
Mammajumpa
Mamma-baby & gravidjumpa
Utemotion
Sträck & böj & töj


Hej, jag heter Maria Söderholm, är till mitt yrke fysioterapeut, OMT. Jag har fungerat som ledare för olika motionsgrupper sedan 1989. Specialgrupper, barngrupper, idrott, samt olika motionsgrupper i arbis regi. Mina timmar året 2019-2020 är Marias mix, Stepaerobic, Jakten på den försvunna midjan, utemotion, Sträck & böj & töj samt mammajumpa-grupperna. Min önskan som ordförande för föreningen, är att alla skulle hitta sin egen motionsform bland våra timmar, och på så vis stärka sitt välbefinnande på alla plan.

 

 

Pete Vuorela, ledare:
Konditionsboxning

Hej, jag heter Petri”Pete”Vuorela, en 44-årig företagare (Peten Erä- ja Elämys) från Kyrkslätt. Jag är utbildad Vildmarks- och naturguide samt idrottsinsturktör. Jag har också en mycket stark idrottsbakgrund (ishockey 20 år, innebandy 10 år, kickboxing 2 år, fotboll 10 år samt konditionssalsbesök). Numera hör främst konditionssalsbesök och löpning/stiglöpning till mina hobbyer.
Konditionsboxning är en motionsform med samma rörelser som i boxning. Grenen är ändå enbart en motionsform; man tävlar inte mot varandra utan man sparrar och slår mot en boxningssäck eller mot mittsar. Konditionsboxningen utvecklar framförallt skulderblads-, rygg- och sätesmuskler. Hjälper också mot nack- och axelsmärta.

 

Sandra Sirviö, ledare:
Akrobatik
Showdance tävlingsgrupper

Jag började med dans och redskapsgymnastik som 5-åring och jag började tävla som 7-åring. Jag tävlade i disco och showdans som 14-åring och jag har klarat mig framgångsrikt i Finland och även utomlands. Jag har vunnit långt över 50 medaljer. Jag började leda nybörjartimmar då jag var 14 år och då jag slutade med tävlingsdans började jag leda grupper i showdans och akrobatik. Mina showdansare har klarat sig framgångsrikt i tävlingar både i Finland och utomlands. Jag har studerat dans i ett år samt även utbildat mig inom annat. Jag har även varit domare i många olika tävlingar och jag är internationell WADF tävlingsdomare. Som ledare är jag snäll men jag har hård disciplin under timmarna. Det viktigaste är ändå glädjen över att lära sig något nytt och att barnen går glatt hem från lektionerna. Jag pratar både finska och svenska.

 

Yoga

Virve Nyman, ledare:
Pump
FasciaMethod®

Jag är utbildad grupptränare och har lett olika motionsformer i omkring 30 år. Min repertoar är ganska bred: olika timmar som är inriktade på dans och koreografi, spinning, Bodypump, olika muskelkonditionstimmar, step aerobic, coretimmar, pilates (är utbildad SportiusPilates-instruktör), YogaFlow- och YogaFlex-timmar, stretch- och kroppsvårdstimmar, Asahi, kroppsvård enligt FasciaMethod®… listan tar inte slut här. Jag älskar att röra på mig och att instruera. För SGF leder jag i år Pump och FasciaMethod®.

 


Veera Keränen, ledare:
Latin Fever
Föräldrar och barn 1–3 år

Jag är utbildad idrottsinstruktör och därutöver har jag gått många kortare kurser för att bygga på min arbetserfarenhet. Jag har lett allt från barn- och ungdomsverksamhet till seniorverksamhet. Till min egna hobby hör konst- och friåkning på skridskor, men mitt hjärta brinner för grupp träning med inriktning på koreografi och dans. Med en avslappnad och glad inställning och med glimten i ögat har jag jobbat som ledare redan under 6 år.

 

Sari-Leena Heilanen, ledare:
Yinyoga

Jag är utbildad Yinyoga- samt meditations- och avslappningsledare samt pedagogie magister. Motionsutbildningen påbörjade jag redan år 1983 med föreningsexamina och har efter det utbildat mig bit för bit. Jag har en tävlingsidrottsbakgrund inom långdistanslopp, och har tränat i Finland och USA. Jag älskar all sorts motion, men åldern har medfört att jag prioriterar kroppens och psykets välbefinnande före hård träning. I mitt jobb som företagsledare och utbildare har jag lagt märke till hur Yinyogan påverkar orken i arbetslivet och vardagen. På Yin-timmen slappnar vi av, andas och gör långa asanas. Tidigare erfarenhet av yoga eller idrott behövs inte.

 

Oskar Grönroos, ledare:
Parkour
Familjeparkour
Kettlebell
Cirkelträning

Hej, jag heter Oskar. Jag är 18 år gammal och har jobbat hos SGF i 4 år. Jag har varit som hjälpledare i grupper av många olika slag bland annat Parkour, redskapsgymnastik och funktionell träning. Mest Parkour. Jag gillar mitt jobb och hoppas att alla lär sig något nytt varje gång. Jag har även jobbat på några av SGF:s läger vilket varit en rolig upplevelse.

 

Anders Nordström, ledare:
Parkour
Familjeparkour

 

Nea Jääskeläinen, hjälpledare:
Akrobatik
Showdance tävlingsgrupper